Lijstenmakerij Verhagen

voor inlijsten, reparatie, passepartouts, spiegels, glas, emaille

Reparatie

Schilderijen

Vaak is een oud schilderij dof door het vuil, dat zich er in de loop van de jaren op verzameld heeft. De aanslag op een schilderij en op de lijst is meestal goed te verwijderen. Omdat onbekend is welke verf is gebruikt is er echter altijd een risico op beschadiging. Om die reden is een test vooraf nodig voor aan het schoonmaken wordt begonnen. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

Is de oude vernislaag vergeeld of is er risico op beschadiging bij het schoonmaken te groot, dan is het werk voor een professionele restaurateur. Met het verwijderen van de oude vernislaag van het schilderij komen de oorspronkelijke kleuren weer naar voren. Als je kleine beschadigingen laat repareren ziet het schilderij er weer gaaf uit.

Als u dat wilt breng ik uw werk zonder bemiddelingskosten naar een erkende restaurateur en ontvangt u vrijblijvend een prijsopgave, zodat u kunt beslissen welke restauraties u laat verrichten.

Kunst op papier

Etsen of pentekeningen die vergeeld, bevlekt of gerimpeld zijn, kunnen door behandeling met een speciale vloeistof (deels) in hun oude schone staat hersteld worden. Niet alles is mogelijk natuurlijk.
Kleine scheurtjes kunnen voor het oog (deels) weggewerkt worden. Door ouderdom verzwakt papier kan versterkt worden (doubleren). Een schoon nieuw passe-partout of schoongemaakt glas doet ook wonderen. Voor complexe papierrestauratie kan ik u in contact brengen met een professionele restaurateur.

Lijsten

Moderne lijsten kunnen beschadigd raken, bijvoorbeeld door vallen. Ik bekijk met u of reparatie mogelijk is. Antieke ornament lijsten missen vaak stukjes. Kleine beschadigingen kan ik voor u repareren. Voor grote/ingewikkelde restauraties zijn er professionele restaurateurs.

Bijzondere restauraties

Een zwaar beschadigd, antiek kapelletje is gerestaureerd en bruikbaar gemaakt als omlijsting van een beeldje.

Lijstenmakerij Verhagen - restauratieLijstenmakerij Verhagen - restauratieLijstenmakerij Verhagen - restauratie

Contactgegevens

Lijstenmakerij Verhagen

Oerdijk 71H

7433 AH Schalkhaar (Deventer)


OPEN OP AFSPRAAK

T 0570 594340

M 06 41056061


info@lijstenmakerij-verhagen.nl

Workshop 'Zelf Lijst Maken'

Wilt u zelf eens een lijst maken?

Dat kan! 

Er worden regelmatig workshops verzorgd. Neem gerust contact met mij op en vraag naar de beschikbare data.